Đukanović primio predsjednika Udruženja Crnogoraca Lovćen

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Lazara Radulovića predsjednika Udruženja Crnogoraca Lovćen sa Kosova.

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Radulović je upoznao Đukanovića sa položajem Crnogoraca na Kosovu, potrebom intenziviranja aktivnosti na ustavnom priznanju crnogorske manjine i pristupu institucijama kroz zapošljavanje pripadnika crnogorske manjine, ali i kroz intenzivne međudržavne aktivnosti na promociji crnogorske kulture.

On je, kako se dodae, ukazao na potrebu tješnje saradnje sa crnogorskim privrednicima na Kosovu i povezivanjem sa privrednicima u Crnoj Gori, sve u cilju poboljšanja njihovog položaja.

„Predsjednik Đukanović iskazao je puno razumijevanje za položaj crnogorske zajednice  na Kosovu, visoko cijeneći  njihov lojalan odnos prije svega  prema državi u kojoj žive, kao  i prema državi porijekla, Crnoj Gori. Pohvalio je urađeno na planu promocije crnogorske kulture i saglasio se sa potrebom intenzivnijeg i posvećenijeg odnosa prema potrebi priznanja crnogorske manjine na Kosovu, njihove institucionalne i društvene zastupljenosti, u čemu je izrazio svoju punu podršku u domenu ustavnih nadležnosti. Na toj liniji, dogovorena je dalja komunikacija i saradnja u bliskoj budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Podijeli: