DJECA SA KOSOVA LJETOVALA U BEČIĆIMA

Udruženje Crnogoraca Kosova „Lovćen“ organizovalo je šesti put zaredom ljetovanje za djecu sa Kosova u odmaralištu  Lovćen u Bečićima.

Ovo je projekat za osnovce sa Kosova, podržan od strane  relevantnih kosovskih i crnogorskih institucija. Uprava za dijasporu je pružila značajan doprinos i time još jednom podržala realizaciju istog, okupivši i ujedinivši djecu svih manjinskih zajednica, koja žive na Kosovu.

Ovaj multikulturalni projekat je pokazatelj „da se se zajedno može,da se zajedno mora i da je to zajedništvo najbolja preporuka i poruka za bolje sutra“, prema riječima predsjednika Udruženja Radulovića.

Projekat je prvenstveno edukativnog karaktera, te ima za cilj da upozna djecu sa Kosova sa narodnim vrijednostima Crne Gore, zemlje domaćina, koja njeguje multietničnost i multikulturalnost.

Djeca su uživala u brojnim aktivnostima u Odmaralištu, učestvovala u igrama koje su organizovali animatori, družili se i međusobno upoznavali.

Uprava za dijasporu nastoji da, u granicama svojih mogućnosti, podrži ovakve projekte, koji su najreprezentativniji primjer promocije jedne zemlje, kroz obrazovanje, proučavanje i očuvanje kulturnih vrijednosti.

Podijeli: