DJECA IZ DIJASPORE NA IVANOVIM KORITIMA

Dana 20. jula 2018. godine, na Ivanovim koritima počela je dvanaesta Ljetnja škola jezika i kulture Crne Gore namijenjena djeci iseljenika iz Crne Gore koju organizuje Uprava za dijasporu u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore.

Ovogodišnju školu naziva  “Crna Gora moja postojbina” pohađa 60 polaznika iz dijaspore, uzrasta od 9 do 15 godina,  iz jedanaest zemalja: Albanije, Argentine, Amerike, Srbije, Bosne i Hercegovine,Makedonija, Slovenije, Francuske, Švedske, Velike Britanije i Španije.

Škola će se održati  u terminu od 20. do 30. jula, a polaznici Škole imaće priliku da za deset dana boravka u Crnoj Gori, kroz brojne radionice u prirodi i organizovana razgledanja kulturno-istorijske baštine, na zanimljiv i pristupačan način upoznaju ljepotu i vrijednosti Crne Gore, unaprijede znanje jezika i nauče više o istoriji, geografiji, kulturi, baštini, pjesmama i igrama zemlje iz koje potiču. 

U okviru ovogodišnjeg programa Ljetnje škole, organizovaće se posjete Cetinju, podlovćenskom selu Dolovi, Mauzoleju na Lovćenu, kao i Podgorici gdje će se polaznici Škole priključiti takmičarskom dijelu amaterske sportske manifestacije “Crnogorske svjetske igre”. 

Škola je za polaznike besplatna, a organizuje se u okviru šire manifestacije “Dani iseljenika” čija će završna proslava, u organizaciji Uprave za dijasporu, biti održana 30. jula u Gusinju. 

Podijeli: