Dijaspora iz SAD-a porijeklom iz Ulcinja pomogla otvaranje škole u Sukobinu

Novoizgrađena područna ustanova OŠ „Bedri Elezaga“ u Sukobinu u Opštini Ulcinj otvorila je vrata ove školske godine za 80 mališana. Projekat je finansijski podržan od strane Ministarstva prosvjete, Opštine Ulcinj i predstavnika dijaspore iz SAD-a porijeklom iz Ulcinja.

Predstavnici dijaspore uložili su 100.000 eura, a Opština Ulcinj i Ministarstvo prosvjete  budžet po 120.000 eura. Učenici i njihovi nastavnici iz ovog kraja moći će boraviti, stvarati  i učiti u prijatnom ambijentu i savremenim uslovima u objektu od 510m2, koji posjeduje četiri učionice i zbornicu, a objekat je prilagođen i osobama sa invaliditetom.
Otvaranju škole prisustvovali su ministar prosvjete Damir Šehović, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i direktor OŠ „Bedri Elezaga“ Arsim Cucović, a prisutnima se obratio i predstavnik dijaspore koja je učestvovala u projektu Cafo Boga.
Ministar Šehović se zahvalio dijaspori iz SAD-a na čelu sa Cafom Bogom i Opštini Ulcinj za značajan doprinos projektu izgradnje škole u Sukobinu. Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić je istakao da je ovaj projekat primjer dobre saradnje Opštine, Ministarstva i dijaspore SAD-a i naglasio da će se saradnja u ovom pravcu  nastaviti, te da je zaokružen još jedan uspješan projekat u Ulcinju, a da mu još veću vrijednost daje to što je iz oblasti obrazovanja.
Podijeli: