Dani dijaspore-iseljenika započeli sa predstavom za djecu „Zaljubljeni vitez od Morače“ i animatorskim programom

Danas je dugo najavljivana manifestacija Dani dijaspore-iseljenika započela sa uvodnim dijelom manifestacije, predstavom za djecu „Zaljubljeni vitez od Morače“ uz animatorski program.

Na predstavi je bilo najviše djece prisutne sa sjevernog dijela Crne Gore, a dolaze kako iz dijaspore, tako i iz lokalnog stanovništva.

Predstavu je otvorio v.d. direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima mr Seid Hadžić koji se u svom govoru obratio prisutnima:

„Draga djeco,

Uvaženi roditelji,

Ovogodišnju manifestaciju Dani dijaspore ciljano otvaramo upravo sa programom koji je posvećen vama, predstavom „Zaljubljeni vitez od Morače“ kako bi kroz animaciju i igru učvrstili tu vezu koju imate sa domovinom jer sve što mi radimo danas vi ćete sutra nastaviti.

Nešto što fascinira i daje nam dodatnu snagu jeste činjenica da i generacije koje su rođene u dijaspori sa istim žarom i ljubavlju Crnu Goru doživljavaju kao svoju domovinu. To nam uvećava obavezu da im od malena posvetimo pažnju i dodatno stimulišemo ovakvim programima danas ovdje u Bijelom Polju, a sjutra nadamo se, širom svijeta.

Uživajte i nikada ne zaboravite da je Crna Gora vaš dom a mi ćemo se potruditi da kroz razne forme djelovanja približimo taj dom vašem trenutnom mjestu boravka.

Siguran sam da sa nestrpljenjem očekujete predstavu pa neću dužiti sa obraćanjem već ću vam još jednom poželjeti dobrodošlicu i zahvaliti roditeljima na njihovom trudu i zalaganju da djeci osiguraju identitetsku vezu sa domovinom jer bez obzira što su rođeni u dijaspori – oni su naši a Crna Gora je i njihov dom.“

dani

Među prisutnima je bila i predsjednica skupštine Opštine Bijelo Polje, Nemša Omerhodžić, koja je takođe pozdravila prisutne i u svom govoru izrazila posebno zadovoljstvo povodom organizovanja predstave koja je namijenjena djeci, kako bi gajili veze sa Crnom Gorom i svojim rodnim krajem.

Podijeli: