Dani dijaspore-iseljenika: Na izletu Đalovića pećini

Druga po redu aktivnost manifestacije „Dani dijaspore-iseljenika“ neformalnog karaktera je organizovanje izleta Đalovića pećini za članove Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima i predstavnike udruženja dijaspore. Izletu su prisustvovali i predstavnici Vlade Crne Gore, Opštine Bijelo Polje, zaposleni u Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, kao i tim turističke agencije „Gold Travel“ koji su ujedno i suorganizatori današnjeg izleta.

Tokom izleta organizovano je i rekreativno takmičenje u streličarstvu i streljaštvu gdje su dobitnicima pehare uručili v.d. direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenike mr Seid Hadžić i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Prvo mjesto na takmičenju u streličarstvu osvojio je Amel Madžgalj, drugo mjesto je pripalo Jovanu Rakonjcu, a treće Enveru Koraću.

U kategoriji streljaštva nagrade su pripale sledećim takmičarima: prvo mjesto je osvojio Amel Madžgalj, drugo mjesto Žulović Aldin, a treće mjesto je pripalo Medu Baliću.

Đalovića pećina je još jedno od mjesta na turističkoj mapi Crne Gore koje je potrebno afirmisati i promovisati. Turizam u sjevernom predjelu naše države se razvija u kontinuitetu, a time ljepote ovog lokaliteta dolaze do posebnog izražaja, a koji je posebno važan predstavnicima dijaspore porijeklom iz ovih krajeva.

Đalovića pećina, poznata kao i pećina nad Vražjim firovima nalazi se četrdesetak kilometara od Bijelog Polja, u Đalovića klisuri u kanjonu rijeke Bistrice, a jedna je od najdužih i najljepših u Evropi.

Podijeli: