Dan nezavisnosti proslavljen i u Torontu

Crnogorsko kulturno društvo Toronto i Društvo “Vladika Danilo” obilježili su Dan nezavisnosti Crne Gore na obalama jezera Ontario.

Foto: Crnogorsko društvo Toronto

Kako ističu u saopštenju udruženja iz Toronta, jubilarnu 15-godišnjicu obnove crnogorske nezavisnosti članovi udruženja osnovanog davne 1971. godine, obilježili su kratkim okupljanjem i šetnjom u znak podrške svim onima koji danas u matici i širom svijeta s ponosom šire crvenu, crnogorsku zastavu.

„Iako su u provinciji Ontario na snazi zabrane okupljanja, usljed pandemije, članovi Društva su se okupili uz poštovanje svih propisanih mjera, da za ovaj jubilarni Dan nezavisnosti u Torontu razviju i zavijore crnogorske zastave. Naši iseljenici iz Toronta svim građanima Crne Gore u zemlji i dijaspori čestitaju Dan nezavisnosti uz poruku da će i iz ove bitke Crna Gora izaci jača, snažnija i složnija nego ikada“, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, dijaspora u Kanadi je uz sve one kojima je na srcu Crna Gora onakva kakva jedino može biti, građanska i sekularna.

„Crna Gora je naša zajednička kuća koju smo u zajedništvu gradili i koju ćemo u zajedništvu i odbraniti“, poručili su u udrženjima Crnogoraca u Kanadi.

Podijeli: