Dan nezavisnosti Crne Gore proslavljen i na Kosovu

U organizaciji Ambasade Crne Gore u Republici Kosovo i Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Crne Gore obilježen je Dan nezavisnosti Crne Gore u Republici Kosovo.

Tim povodom sastanak je upriličio Premijer Republike Kosovo g. Albin Kurti za crnogorsu delegaciju koju je predvodio Arben Jakupi iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Crne Gore.

Imajući u vidu značaj Dana nezavisnosti, istog dana je upriličen prijem u predvečernjim časovima, a isti su upotpunile zvanice na najvišem nivou. Delegaciju je predvodio Premijer Republike Kosovo g. Albin Kurti, koji je ujedno i bio jedan od govornika, potom Ministri iz Vlade Republike Kosova, Ambasadori akreditovani u Republici Kosovo, komandant-major Kfora, bivša predsjednica Republike Kosovo Atifeta Jahjaga, predstavnici OEBS-a, UMNIK-a, UNICF-a, predstavnici političkih partija, NVO-a, Udruženja “Lovćen”, “Perper”, predstavnik crnogorske zajednice-zamjenik ministra u Vladi Republike Kosovo g. Lazar Radulović, akademici, umjetnici, uspješni preduzetnici i mnogi drugi iz sfere društvenog života.

U pozdravom govoru rukovodilac Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Arben Jakupi istakao je da je za Crnu Goru ovaj datum jako značajan jer su građani Crne Gore na najljepši mogući način povratili nezavisnost te da isti proslavlju sa svim prijateljima, a posebno sa onim iz regiona. Ukazujući bitnost dviju prijateljskih država, koje upotpunjuju neraskidive porodične veze, iste nas obavezuju da ih dodatno upotpunimo, unaprijedimo na polju infrastrukturnog povezivanja, ekonomske i kulturne saradnje. Jakupi je zaključio da se nada da neće biti daleka budućnost kada će građani ove dvije zemlje biti u društvu razvijenih zemalja Evropske Unije.

Podijeli: