ĆULAFIĆ NAGRAĐEN TITULOM AMBASADOR MIRA

U srijedu 2. oktobra o.g. u albanskom gradu Elbasanu održana je konferencija pod nazivom „Ambasadori za Mir“, organizovana od strane Federacije Univerzalnog Mira, koja djeluje na svjetskom nivou, a zalaže se za: održavanje mira i sigurnosti u svijetu, brak i porodicu kao osnovne ćelije društva, mlade, prevenciju ratnih sukoba i ukupni razvoj čovječanstva.

Konferenciji je prisustvovao predsjednik Zajednice Crnogoraca u R. Albaniji Marinko Ćulafić, kao i ministar savjetnik u Ambasadi Crne Gore u R. Albaniji Vesna Radonjić. Organizatori su nagradili predsjednika Zajednice Crnogoraca u R. Albaniji Marinka Ćulafića titulom Ambasador Mira, za njegov doprinos u promovisanju mira, ljubavi i tolerancije između crnogorskog i albanskog naroda.

U prigodnom govoru, Ćulafić se zahvalio na ovoj značajnoj nagradi i istakao da će nastaviti da se zalaže za ustavno priznanje crnogorske nacionalne manjine u R. Albaniji, kao i da će nastaviti  da radi na unprijeđenju odnosa sa matičnom državom i na taj način doprinijeti daljem razvoju odnosa između Crne Gore i R. Albanije.

Podijeli: