Crnogorsko kulturno ljeto u Kruščiću

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Kruščić“ i Udruženja Crnogoraca Kruščića  Od 15. do 17. jula u ovom selu održava manifestacija Crnogorsko kulturno ljeto.  Glavni program činiće prvi Dani crnogorskog teatra, koji će u svom premijernom obliku predstaviti tri predstave sa crnogorskog govornog područja. U četvrtak, 15. jula, Dane teatra otvoriće domaći Dramski studio „Luča“ iz Kruščića sa predstavom Ognjište, rađene po tekstu Žarka Komanina, a u režiji Dejana Cicmilovića. Dan kasnije posjetiotici će imati priliku da pogledaju komad koji je režirao Fuad Tabučić, pod nazivom „Spomenik srca mog“, koji će izvesti glumci Kulturnog centra Vrbas. U subotu, 17. jula, biće prikazana predstava „Žena koja je skuvala svog muža“ u izvođenju Korifej teatra i kulturnog centra Kolašin.
Poslednjeg dana na programu je i koncert rok benda „Rudlolf“ iz Kolašina, a ulaz na sve događaje je besplatan.
„Već nekoliko godina postoji ideja da napravimo manifestaciju koja će imati veliki značaj za crnogorsku nacionalnu zajednicu u Srbiji. I ne samo to, želja nam je bila da dani crnogorskog teatra postanu regionalna manifestacija koja će kao primarni zadatak imati da prikaže najbolje predstave iz regiona na crnogorskom jeziku. Ove godine, premijera manifestacije ugostiće naše drage prijatelje iz Kolašina i Vrbasa, a već od naredne, sigurni smo, Dani teatra u svom programu imaće predstave iz više gradova. Gostovanje benda „Rudolf“ biće šlag na torti ovogodišnjeg Kulturnog ljeta, s obzirom na to da je reč o veoma popularnom rok bendu iz Crne Gore koji svoju publiku ima i u našoj sredini. Sve u svemu, naša ideja krenula je u realizaciju i očekujemo velike rezultate“, kazao je Miladin Čepić, rukovodilac KUD-a „Kruščić“.
Pokrovitelji festivala su Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji, Uprava za dijasporu Vlade Crne Gore i Opština Kula.
Podijeli: