Crnogorsko-franačkog društva „FRAMOG“ dalo donaciju barskom Crvenom krstu

Danas je u  Opštini Bar boravio predsjednik Crnogorsko-franačkog društva „FRAMOG“ iz njemačkog grada Nirnberga, prilikom čije posjete je od strane ove asocijacije upriličeno uručenje vrijedne donacije barskom Crvenom krstu u vrijednosti od 3.000 eura.  Ova donacija prvenstveno je namjenjena kao znak podrške organizacije Crvenog krsta, ali i daljem jačanju prijateljskih veza koji postoje između asocijacije “FRAMOG” i Opštine Bar.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević izrazio je zahvalnost asocijaciji “FRAMOG” i njenom predsjedniku Ljubu Daboviću na dosadašnjem angažovanju koje je od velikog značaja za Opštinu Bar.

Ljubo Dabović, rođeni baranin i predsjednik  Crnogorsko-franačkog društva „FRAMOG“ iskazao je posebno zadovoljstvo što sarađuje sa organizacijom koja brine o socijalno ugroženim osobama. On je izrazio nadu da će saradnja Bara i Nirnberga ubuduće biti još čvršća i aktuelnija. “ Današnja donacija barskom Crvenom krstu je spona ka unaprijeđenju međusobnih odnosa, što će doprinjeti daljem zbližavanju u brojnim oblastima i saradnji iz oblasti kulture, umjetnosti, zdravstva” istakao je Dabović.

Sekretarka Opštinske organizacije Crvenog krsta, Zorica Crnčević  se zahvalila Crnogorsko-Franačkom društvu „FRAMOG“ i Ljubu Daboviću i istakla značaj ovih sredstava za rad Crvenog krsta. Ona je naglasila da su se od prošlog mjeseca počela sakupljati sredstva za postavljanje montažnog objekta u Crmnici, koji će biti namjenjen starijoj populaciji, a koje će biti mjesto za njihova okupljanja i druženja.

Podijeli: