CRNOGORCI IZ KULE „Stazama predaka“ do očuvanja identiteta

Udruženje Crnogoraca Opštine Kula realizovalo je edukativnu ekskurziju pod nazivom „Stazama predaka“. To je jedna od akcija koje to udruženje sprovodi u cilju očuvanja Crnogorskog nacionalnog indetiteta, putem buđenja nacionalne svijesti za očuvanje izvornog indetiteta naših mladih naraštaja u Republici Srbiji – dijaspori, sapšteno je predsjednik Udruženja Slobodan Balandžić.

Ekskurzija je realizovana u periodu od 10. oktobra do 15. oktobra 2019. godine.

„Cilj ovog projekta koji je veoma važan za mlade članove udruženja zbog upoznavanja sa istorijom Crne Gore i njenim kulturnim vrijednostima“, navodi se u saopštenju.

Učesnici ekskurzije su imali priliku da obiđu znamenita mjesta u Crnoj Gori poput Prijestonice Cetinja posjetili su i Nacinalne muzeje Crne Gore.

„U okviru ekskurzije polaznici su imali priliku da obiđu glavni grad Podgoricu, zatim Danilovgrad, Nikšić, Mojkovac, Kolašin, Plužine, Žabljak i Pljevlja, manastire Ostrog, Ždrebaonik, Piva i Morača, nacionalne parkove Lovćen, Piva, Biogradska gora, i Durmitora. Pivsko jezero, Biogradskog jezero, i Crno jezero“, navodi se u saopštenju.

Podijeli: