ČLAN UDRUŽENJA CRNOGORACA I PRIJATELJA CRNE GORE „DURMITOR“ IZ BAČKOG DOBROG POLJA U POSJETI UPRAVI ZA DIJASPORU

Dana 19. aprila 2019. godine Upravu za dijasporu posjetio je gospodin Mihailo Miletić iz Novog Sada, R. Srbija, član Udruženja Crnogoraca i prijatelja Crne Gore „Durmitor“ iz Bačkog Dobrog Polja.

U sadržajnom i konstruktivnom razgovoru sa gospođom Elvirom Bekteši i gospodinom Filipom Dedićem, razmatrane su buduće aktivnosti koje će doprinijeti snažnijem unapređenju razvoja crnogorske zajednice u Srbiji, kroz kulturne i sportske manifestacije.

U tom smislu posebno je bilo riječi o mogućnosti koja naša udruženja imaju kroz aktuelni projekat sufinansiranja programa i projekata organizacija dijaspore, a preko koga će Uprava za dijasporu finansijski podržati realizaciju više projekata organizacija dijaspore u različitim oblastima.

Ocjenjujući da se radi o široko postavljenim oblastima saradnje Crne Gore sa svojom dijasporom, u kojima se može pronaći svako udruženje, gdja Bekteši ohrabrila je i Udruženje iz Bačkog Dobrog Polja, ali i kompletnu našu zajednicu u Srbiji da iskoristi ovu mogućnost i aplicira na Konkursu koji je otvoren do 25. aprila ove godine.

Podijeli: