CKPD “Nikola I” iz Vrbasa proslavilo Dan državnosti Crne Gore

Crnogorsko kulturno-prosvjetno društvo „Nikola I“ iz Vrbasa je u četvrtak uveče svečanim koktelom u predivnom ambijentu crvenog salona CFK obeležilo 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

Foto: Goran Perovic

Bilo je prisutno oko četrdeset zvanica, a pored novog rukovodstva “Nikole I” bili su prisutni i elektori kao i predstvanici nekoliko udruženja iz Vojvodine. Priređena je bogata trpeza uz mahom pića iz Crne Gore, a prisutne zvanice su, posle intoniranja himni, uživale uz crnogorski melos.

Crnogorsko kulturno-prosvjetno društvo “Nikola I” je nedavno dobilo novo rukovodstvo koje sačinjavaju Slavko Višnjić, Šćepan Todorović, Anto Kilibarda i Boris Pravilović.

“Ovo je samo prvi u nizu projekata “Nikole I” pod novim rukovodstvom, a težiće se bližem uspostavljanju saradnje sa maticom. Težiće se kulturnoj, privrednoj i sportskoj saradnji opštine Vrbas i iseljenika sa Crnom Gorom, kao i boljoj saradnji sa ostalim crnogorskim udruženjima iz Srbije”kažu u CKPD “Nikola I” i dodaju:

“Crnogorsko kulturno-prosvjetno društvo “Nikola I” će težiti da poveća članstvo pre svega mlađim generacijama iz Vrbasa i okoline. Primarni ciljevi društva u narednih nekoliko meseci su otvaranje kancelarije, pokretanje veb portala, uz nekoliko promocija i tribina koje će se održati već početkom jeseni u Vrbasu.”

Podijeli: