Čestitka Uprave za dijasporu povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

Obnova državne nezavisnosti Crne Gore jedan je od najznačajnijih datuma u novijoj crnogorskoj istoriji. Za ovih 14 godina Crna Gora je pokazala da je majka svih njenih građana i iseljenika koji žive širom svijeta a koje za maticu vežu rodoljublje i demokratske vrijednosti utemeljene na jednakosti koje je Crna Gora, kao slobodarska zemlja otvorena za sve dobronamjerne ljude, oduvijek baštinila.

Ovaj 21. maj dočekujemo u vrijeme koje je izazov za cijeli svijet, vjerujući da ćemo i ovu pobjedu uskoro izvojevati uz slogu, zajedništvo i poštovanje propisanih mjera.

Svim našim ljudima u dijaspori i građanima Crne Gore, u ime Uprave za dijasporu i svoje lično ime, čestitam 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore.

Ponosni smo na doprinos koji je dijaspora dala obnovi nezavisnosti i na činjenicu da i dalje aktivno sudjeluje u njenom napretku. Dijaspora je i posljednjim aktivnostima dokazala da je čvrst i privržen oslonac Crnoj Gori. Crna Gora je naša zajednička kuća koju smo u zajedništvu gradili i koju u zajedništvu čuvamo i unapređujemo.

Da je vječna Crna Gora!

Direktor
mr Predrag Mitrović

Podijeli: