Centralna proslava Dana dijaspore-iseljenika u Baru

Uprava za dijasporu, u saradnji sa Opštinom Bar, u nedjelju 28. i ponedjeljak 29. jula 2019. godine, organizuju manifestaciju „Dani dijaspore-iseljenika“, u Baru.

U okviru manifestacije, u nedjelju, 28. jula 2019. godine, sa početkom u 20:30h, na pomoćnom terenu Gradskog stadiona biće odigrana prijateljska fudbalska utakmica između predstavnika matične zemlje i dijaspore, dok će u ponedjeljak, 29. jula, sa početkom u 11:00h u sali Dvorca kralja Nikole biti održan Okrugli sto na temu „Investicioni potencijali i biznis zone Crne Gore“.

U ponedjeljak, 29. jula, sa početkom u 20:00h, na šetalištu kralja Nikole (uz direktan prenos na RTCG i RTCG Sat) biće održana centralna proslava manifestacije „Dani dijaspore – iseljenika“. U okviru proslave, pored prigodnog kulturno-umjetničkog programa i premijernog prikazivanja dokumentarnog filma „Nema Bara do cara“, istaknutim iseljenicima i organizacijama dijaspore će biti uručene nagrade u sedam kategorija. Ovogodišnji dobitinici nagrada su: prof. dr Milenko Perović – nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori; Veljko Bulajić – nagrada za doprinos u oblasti kulture; prof. dr Nadežda Basara – nagrada za doprinos u oblasti nauke; Refik Radončić – nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore; Duško Ivanović – nagrada za doprinos u oblasti sporta; Kulturni centar Rumija – nagrada za dobročinstvo; Veselin Mijač – nagrada za unaprijeđenje privrednog partnerstva sa Crnom Gorom. Nagrade će ovogodišnjim dobitnicima uručiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Podijeli: