Arben Jakupi boravio u službenoj posjeti udruženju Crnogorsko kulturno društvo Montenegro-Montenegrina iz Osijeka

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima posjetila Crnogorsko kulturno društvo Montenegro-Montenegrina u Osijeku

U četvrtak, 20.04.2023. godine v.d. pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Arben Jakupi, boravio je u službenoj posjeti udruženju Crnogorsko kulturno društvo Montenegro-Montenegrina iz Osijeka u Hrvatskoj.

Processed with VSCO with a4 preset

Predstavnik Ministarstva vanjskih poslova, Ministar savjetnik Milo Lučić, zajedno sa gospodinom Jakupijem srdačno su dočekani od strane predsjednika udruženja, Siniše Popovića, koji je i kandidat za Vijeće Baranjsko-osiječke županije, kao i Nedeljka Bezmarevića, takođe, kandidata za člana Gradskog Vijeća grada Osijeka, gdje će na sledećoj Skupštini, koja je zakazana 07.05.o.g., za sledeći mandat biti birani među ostalim kandidatima.
U ovom produktivnom dijalogu v.d. pomoćnik Jakupi zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu i naglasio sagovornicima da Uprava stoji na raspolaganju svima koji žele da ostvare saradnju sa njom, te da doprinesu poboljšanju odnosa između dijaspore i Crne Gore.

Takođe, podijelio je radost što naša dijaspora i u Hrvatskoj obnaša jako odgovorne i značajne funkcije, te da to samo po sebi govori koliko veliki potencijal ima naša dijaspora.

Na kraju sastanka Jakupi je konstatovao i zaključio da je ovo jedan od niza koraka uspostavljanja saradnje i da će ona biti unaprijeđivana u budućnosti sa cjelokupnom dijasporom u Hrvatskoj, a da će se plodovi te saradnje ubrzo prepoznati na konkretnim projektima.

Podijeli: