AMBASADA CRNE GORE UČESTVOVALA NA FORUMU ZA INTEGRACIJU, IDENTITET I KULTURU U REPUBLICI ARGENTINI

Ambasada Crne Gore je imala čast i privilegiju da 23. avgusta otvori sezonu ovogodišnjeg Foruma za integraciju, identitet i kulturu Ministarstva vanjskih poslova Republike Argentine.

Na otvaranju Foruma održanom u svečanom auditorijumu „General Manuel Belgrano“, govorili su: državni sekretar ambasador R. Argentine Tomas Krojer i ambasador Crne Gore Gordan Stojović. Prisutnima se obratio i ambasador Klaudio Đakomino, koji je istakao da je Crna Gora kao zemlja koja je otvorila Forum postavila visok standard i da se nada da će naredni učesnici uspjeti da održe ovakav nivo predstavljanja.

Osim Crne Gore, na Forumu će narednih mjeseci učestvovati još desetak zemalja, kroz prezentovanje sopstvene kulture putem „fuzije“ elemenata lokalne argentinske kulture sa zemljom porijekla.

Ambasada Crne Gore se predstavila poezijom Ivana Damjanovića, direktnog potomka porodice Damjanović koja se prije 200 godina doselila na prostore Argentine, izložbom crnogorskih ženskih nošnji izrađenih u Mar Del Plati od strane umjetnice Silvane Ines Marković, te uz izuzetnu posvećenost istaknutih muzičkih stvaralaca Hamile Burić, slavne argentinske džez muzičarke i grupe POE predvođene Huan Pablom Krekunom.

Podijeli: