Stijepović za CdM: Ubjedljivo ćemo pobijediti u Podgorici, opozicija nema šansi

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Migo Stijepović je u intervjuu portalu CdM rekao da će DPS ubjedljivo pobijediti na lokalnim izborima 27. maja u Podgorici. Tvrdi da će nastaviti pobjednički niz sa predsjednički izbora, da opozicija nema šansi, jer građani prepoznaju šta je sve lokalna vlast uradila u protekle četiri godine.

CdM: Bitka za Podgoricu, kako se popularno nazivaju predstojeći lokalni izbori, je počela. Već su se formirale koalicije i ušlo se u kampanju za Glavni grad. Kakva su očekivanja u DPS-u?

Stijepović: Za nas nije u pitanju bitka, već redovni izborni ciklus u kome će Demokratska partija socijalista pojedinačno opet biti najjači politički subjekt, a sa tradicionalnim partnerima će još jednom ostvariti ubjedljivu pobjedu. Tu nema nikakve dileme i to je ono što smo govorili našim građanima, i što se pokazalo kao tačno.

CdM: Kad kažete da se pokazalo kao tačno, da li mislite na rezultate sa posljednjih izbora?

Stijepović: Naravno. Predsjednički kandidat DPS-a je ostvario ubjedljivu pobjedu u čitavoj Crnoj Gori, a u Podgorici skoro 51 odsto. Ali ne mislim samo na te izbore, već i na izbore za Opštinu u okviru Glavnog grada-Tuzi, koji su održani u novembru prošle godine, gdje je takođe DPS ubjedljivo pobijedio. Ne treba podsjećati da je DPS bio pobjednik i svih prethodnih izbora u Podgorici. Dakle, svi pokazatelji nam daju za pravo da kažemo da ćemo 27. maja opet u Glavnom gradu slaviti ubjedljiv izborni rezultat.

CdM: Opozicija, međutim, tvrdi da DPS-u u Podgorici nedostaje osam hiljada glasova, pozivajući se na rezultatet posljednjih parlamentarnih izbora?

Stijepović: Kao što smo svi svjedoci, realnost ih je demantovala. Mi smo stalno ponavljali da takve neistine ne štete nama, nego upravo onima koji ih šire, što se pokazalo kao tačno. Ne može se manipulisati brojkama kako se kome dopada, jer one uvijek pokažu ko je bio u pravu. Nikada nijesmo potencirali apsolutnu dominaciju ali na takve prozivke svakako da smo morali reagovati jer jednostavno nijesu tačne.  Opozicija je od uvođenja višestranačja izgubila na stotine izbora tako da posljednji parlamentarni sigurno nijesu pokazatelj odnosa vlasti i opozicije.

CdM: Opozicionari se uzdaju u visoku izlaznost u maju, koja bi im, kako vjeruju, donijela pobjedu?

Stijepović: Izlaznost u Podgorici je i za predsjedničke izbore bila relativno velika, odnosno, bila je značajno veća od državnog prosjeka, što je dovelo do još ubjedljivije pobjede Mila Đukanovića, sa oko dvije hiljade glasova više od svih ostalih zajedno.  Moramo imati na umu da su partije koje su podržale Mladena Bojanića uvjeravale javnost da su sve svoje kapacitete i svu infrastrukturu stavili na raspolaganje svome kandidatu, koji je i pored toga imao oko 16.000 glasova manje od našeg kandidata u Podgorici. Dakle, uz, kako su sami priznali, njihovu maksimalnu podršku.

CdM: Demokrate i URA su već oformili koaliciju, na tom putu su i DF i SNP? Kako komentarišete to što partije već unaprijed pokušavaju da ojačaju svoje pozicije pred izbore i da li će DPS ići sam ili će praviti predizborne koalicije?

Stijepović: Još uvijek nijesmo razgovarali o tome jer, ponavljam, za nas izbori u Podgorici predstavljaju dio pobjedničkog niza. Razumijem da je opoziciji presudno, zbog njihovih birača koji ih sve glasnije prozivaju na odgovornost za niz poraza, da u Podgorici ostvare dobar izborni rezultat. Ono što im značajno otežava te pokušaje je nivo realizovanih investicija u Glavnom gradu u mandatu ove uprave, projekti koji su započeli i koji su u toku, i činjenica da je ova uprava pokazala da je građanin na prvom mjestu, približavajući lokalnu amdinistraciju pojedincu i njegovim potrebama. Dakle, nije riječ isključivo o političkim pitanjima, naprotiv, riječ o tome šta je sve urađeno u posljednje četiri godine  u Glavnom gradu, riječ je o projektima koji su realizovani na dobrobit građana, uz domaćinsko upravljanje njihovim novcem. Podsjetiću da je budžet za kapitalne projekte bio oko 64 miliona eura, a da smo realizovali preko 100 miliona eura investicija a da je u toku ralizacija projekata vrijednih više od 130 miliona eura. To je ono što naši građani vide, što su već nagradili podrškom našem kandidatu za predsjednika Crne Gore i što će dovesti do još jedne ubjedljive pobjede DPS-a na izborima.

Miraš Dušević

Podijeli: