Sekulović: Drugi krug predsjedničkih izbora bio bi udar na Đukanovićev imidž

Politički analitičar Sergej Sekulović tvrdi da bi drugi krug na predsjedničkim izborima bio udar na kredibilitet, imidž u javnosti Mila Đukanovića.

“Uradilo se sve da dođe do pobjede u prvom krugu. Oni su ove uzbore poroglaili izborima prvog reda i uradili sve što su mogli da to ovako prođe.  DPS je ove izbore posmatrao kao izbore prvog reda, jer im je bilo izuzetno važno da njihov kandidat pobijedi u prvom krugu, pogotovo što je kandidat bio Đukanović”, kazao je Sekulović u emisiji “Replika” na RTCG.

Opozicioni kandidati su na ovim izborima osvojili između 20 i 25 hiljada glasova manje nego opozicione partije na parlamentarnim izborima 2016.

Sekulović kaže da je jasno da jedan dio opozicionih birača nije izašao na ove iuzbore.

“To je bilo snažna poruka da opoziciono djelovanje u posljednjih pola godine, možda i duže, nanijelo štetu samim opoizicionim kandidatima. Išlo se iz grešpke u greške. Kod dijela opozcione biračke javnosti izazvalo demotivaciju”, poručuje on.

Govoreći o rezultazima izbora, direktor CDT-a, Dragan Koprivica,  smatra da Mladen Bojanić iz koga je stala većinska opozicija ne bi imao značajno drugačiji rezultat ni da ga je podržao i SDP.

“Mislim da je neko od najjačih lidera opozicije trebalo da bude kandidat i da bude protivnik Đukanoviću, i da ovo na taj način ne budu za opoziciju izbori drugog, nego prvog reda, da se ne razmišlja o nekim možda budućim, nego o ovim izborima”, istakao je Koprivica.

Izvor: CdM / RTCG

M.D. 

Podijeli: