Dobit Aerodroma veća za četvrtinu, opsluženo 1,2 miliona putnika

Tokom 2018. godine glavni prioritet nam je bio da opslužimo što veći broj putnika i da privučemo nove partnere i tako poboljšamo avio-dostupnost. U tome smo uspjeli a te aktivnosti pratio je i uspjeh na finansijskom planu, izjavo je Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore u intervjuu Pobjedi.

Ukupni prihodi kompanije za prvih šest mjeseci su za 13,35 odsto veći u odnosu na isti period prethodne godine, dok je dobit veća za 25,11 odsto.

“Moram da naglasim da smo ove godine dosta novca uložili u novu opremu. Nabavili smo stepenice, elevatore, uređaje za bezbjednosnu kontrolu, pa nam se ulaganja vraćaju na najbolji mogući način”, rekao je Orlandić.

Ističe da je prošla godina bila rekordna ali se, kako dodaje, na početku 2018. godine dalo naslutiti da će biti nadmašena.

“Već u januaru smo imali 20 hiljada putnika više nego u istom mjesecu 2017. godine, a trend rasta nastavio se u svim mjesecima koji su dolazili. U ovom trenutku na oba aerodroma opsluženo je 1.195 000 putnika, 140 hiljada više nego prošle godine. Na Aerodromu Podgorica opsluženo je 610 hiljada putnika, 90 hiljada više nego od 1.1. do 22.7. prošle godine. Kroz Aerodrom Tivat prošlo je 585 hiljada putnika, što predstavlja rast od deset odsto. Samo tokom prve tri sedmice jula na Aerodromu Tivat je opsluženo 185 hiljada putnika”, rekao je Orlandić.

Prema njegovim riječima, sada nastupa period kada će brojke samo rasti i kao što sam rekao želimo da opslužimo što veći broj putnika, ali na kvalitetan način.

“Ograničeni smo kapacitetima na oba aerodroma, posebno na tivatskom, ali se zaista trudimo da dobrom organizacijom i odgovornim pristupom nekako prevaziđemo teškoće. Prema najavama kompanija i turoperatora ocekujemo da cemo do kraja godine opslužiti dva miliona putnika na oba aerodroma”, kazao je direktor Aerodroma.

Podijeli: